Taletidspakker er blevet super populære blandt danskerne, som mobilabonnement.
Mobilabonnement 2022
Lige nu har Lebara et godt tilbud på en taletidspakker, som passer de fleste.
4 timer + 4GB data (1GB i EU)

for bare 19,- pr. måned
LIGE NU: Bestil i dag – De har mange flere gode tilbud.

Tilbudspakken

Mobilabonnement priser

Her på Find taletid forsøger vi at samle alle priserne på de "nye" mobil abonnements Taletidspakker:
Oversigten rangerer alle mobilabonnementer tilfældigt og IKKE efter pris.
Oversigten indeholder sponsoret links.

Når man har en taletidspakke, som mobilabonnement, så ved man hvad man skal betale hver måned, så længe man holder sig inden for det forbrug som taletidspakker indholder.
De fleste ville kunne holde sig til en taletidspakke med 5-6 timers taletid og FRI SMS og MMS, samt lidt data.

Denne side er drevet på kommercielle vilkår, samt at det udbud af taletidspakker der vises, ikke nødvendigvis er objektivt eller fuldt dækkende for det der findes på markedet.
Vi opdatere siden løbende, men kan i perioder være bagefter. Vi kan derfor IKKE stilles til ansvar på de forskellige priser. Priserne på taletidspakker er derfor vejlede, men 9 ud af10 gange så passe de og siden skulle derfor gerne give et rigtigt indtryk af priserne på mobilabonnementer i Danmark.

Find de taletidspakker som passer bedst til dit forbrug

Det er vigtigt at du kigger på dit forbrug og ikke hvad du tror du bruger. Da du nemt kommer til at betale for meget, enten fordi din pakke er alt for står i forhold til dit forbrug eller også fordi din pakke er for lille i forhold til dit forbrug. Er din pakke for lille, så kommer du til at betale ekstra for brug, som tit er en dyr måde at købe tale på.

Jeg har et godt eks. på det selv.
I sidste måned brugte min søn alt sit data og vi måtte købe en ekstra datapakke til ham. Det giver denne udregning:

Jeg  fik:
Fri tale
Fri SMS og MMS
10 GB data.

Han fik:
Fri tale
Fri SMS og MMS
8 GB data

Hvilken pakke tror du var billigst?
Ja, det var min pakke. 30 kr. mindre end min søns pakke. Så det viser klart, at det kan være dyrt at have en for lille pakke.
Har jeg så skiftet pakke til min søn? Nej, ikke endnu. Det er vigtigt ikke at gå i panik og købe en større pakke, bare fordi man i en måned bruger mere. Normalt har han holdt sig under sit forbrug.

Sker det igen, så må jeg jo kigge på det til den tid.

Mobiltelefoner – Taletidspakker – mobil abonnement – mobiltelefon selskaber – Og andet “Det skal du vide info”:

Nu har der igennem længere tid været en stor udvikling indenfor mobiltelefoni, hvilket har haft den effekt at der selvfølgelig også er kommet flere virksomheder ind på markedet for mobil abonnement, efterhånden som efterspørgslen er blevet større. Dette har også haft den effekt at der nu er så mange spillere på det danske mobilmarked at det er blevet utrolig svært for kunderne at finde de bedste tilbud – specielt set i lyset af branchen’s trang til at udnytte “det med småt”.Vi hjælper dig med at finde dit nye mobilabonnement.

Priserne på mobilabonnement:

Priserne på mobil abonnement på din mobiltelefon falder og falder. Derfor skal man kigge sig for inden man vælger mobiltelefon udbyder. Med de nye taletidspakker får man masser af taletid for et lille beløb hver måned. De fleste taletidspakker indholder også FRI SMS og MMS, samt dataforbrug.  Og der er ingen opkaldsafgift, som mange andre steder hvor prisen på opkaldsafgift er op til 50 øre.

De forskellig mobilselskaber har tit tilbud, vi har set tilbud som:
Halv pris i 2 mdr.
Få ekstra dataforbrug.
Få en ekstra 1 times taletid.
Så tjek de forskellig tilbud.

Dataforbrug:
I de fleste mobil abonnements taletidspakker er der også et dataforbrug med i prisen. Derfor er det vigtig at du kender du behov for dette inden du vælger mobil abonnement.
Da det er dumt at have 10 GB hvis dit forbrug kun er 200 MB, du ville dermed betale for noget du ikke har brug for. Så vælge taletidspakke efter dit behov for taletid, SMS, MMS og dataforbrug ialt.

De fleste mobiltelefon selskaber har gratis telefonsvarer med i prisen, men de fleste steder betaler du for at ringe til din telefonsvarer og aflytte dine beskeder.

Hvilket net:
De forskellige udbyder af mobilabonnement bruger forskellige net til at levere din telefoni. Dette er også vigtigt for dig. Bor du f.eks. et sted hvor TDC har dårlig dækning, så tjek andre netudbydere, måske har en af de andre teleudbyder bedre dækning i dit område eller omvendt 🙂

Gennem de sidste par år (opdater 2016) er flere selskaber gået sammen og der er faktisk kun 2 net tilbage.
TDC og Telia-Telenor net. Derudover er det 3, som kan køre på TDCs net.

Sådan så det ud før hen:

3´s net bruges af: 3 og Oister

TDC´s net bruges af: TDC, Happii, Leasy, M1, Mtel, OnFone (lukket, i dag YouSee), Skyline, Telmore og Unotel

Telenor´s* net bruges af: Telenor, Bibob, CBB, Lebara og NanoMobil,

Telia´s* net bruges af: Telia og Callme

Justfone bruger TDC’s nye 4G netværk

*Telia og Telenor skal fremover dele master, dette samarbejde skulle gerne give bedre dækning på de 2 net, samt gøre det billigere for de 2 selskaber at udbygge deres net. I 2014 gik Telia og Telenor samme og bruger nu samme net! Det virker til at være det bedste net lige pt. (2015).

Bemærk at TDC har i oktober 2013 flyttet Onfone over i YouSee mobil. Dvs. at Onfone mobil er lukket og alle kunder er flyttet over i YouSee mobil. Samtidig har de lukket Telmore  ned som selvstændigt selskab. Du kan dog stadig købe og bruge Telmore, medarbejder sider så bare hos TDC. I 2016 har TDC lukket for privatkunder, de er flyttet over i YouSee.
Derfor er YouSee til privatkunder og TDC er til erhvervskunder.

Hvad mon der sker af nyt i 2021?
Jeg forudser ikke de store ændringer i 2021. Priserne er pt. stabile, men kommer der en ny spiller på marked kan det vende alt rundt på gulvet igen.

En anden ting er at M1 også er lukket, alle kunder er flyttet over i FullRate mobil.

Data og dataforbrug i EU og Danmark

Så fik mobil-junglen endnu en forvirring. Dataforbrug i EU. Pr. 15 juni 2017 har EU-kommisionen fået en aftale på plads omkring brug af data og mobil telefoni i EU. Dvs. at du kan bruge din mobil frit i alle EU lande ( Pt. 28 EU-lande).

MEN…. Sådan gik det ikke helt. Du kan tale og SMS/MMS det som du har i dit abonnement i hele EU. Dataforbrug blev fik det de kalder ”fair use”-grænser. Ja, nu bliver det langhåret….

Kort fortalt:

Det betyder at du kan bruge mobildata i EU for det dobbelte af din mobilabonnementspris. EU har sat prisen til 57,5 pr. GB. (2017 – prisen falder henover de næste år.)

Sådan udregner du, hvad du har krav på:

Din mdr. pris / 57,5 * 2= xx GB

Eksempel.:

Du betale   129,- for dit mobilabonnement

129/57,5= 2,24

2,24*2= 4,48 GB pr. måned i EU.

Så selv om du har 25 GB data i dit mobilabonnement, så må du stadig kun bruge 4,48 GB. I forhold til loven. Det kan godt være at dit teleselskab giver dig 10 GB i EU, så skal du bare være glad. Da det er mere end loven. De må derimod ikke give dig mindre end de 4,48 GB.

Er du det mindste i tvivl om hvor meget data du må bruge, så kontakt dit mobilselskab inden du rejser. Fair use reglen gælder KUN data. Den må ikke bruges på tale, SMS og MMS, der kan du bruge dit abonnement som var det i Danmark uden ekstra omkostninger.

Fair-use dataprisen de næste år:

 • 15/6-2017 57,50
 • 1/1-2018 45,00
 • 1/1-2019 33,60
 • 1/1-2020 26,10
 • 1/1-2021 22,40
 • 1/1-2022 18,60

Det betyder noget for dig som forbruger, da du så hen over de næste år, må bruge mere data i EU. Hvis vi bruger samme udregningen som ovenfor betyder det at du med samme abonnement kan bruge 13,87 GB i EU i 2022 (tallet var i 2017 4,48 GB). Du kan selv udregne de andre år, med samme formel. Du skal bare skifte Fair-use dataprisen.

Blokere for roaming – Teleselskaberne må bloker for roaming

Bedst som man troede det skulle blive godt for forbrugeren af mobilabonnementer, så blev det ikke sådan.  Der er 3 ting som blev dårligt for forbrugeren:

 1. Prisstigning
  Mange selskaber har desværre valgt at sætte prisen op på deres mobilabonnementer, Så denne EU roaming blev ikke gratis for alle. Typisk blev prisen 10-30 kr. mere om mdr.
  Nogle få selskaber har ikke hævet prisen.
 2. Blokering af roamning
  Som udgangspunkt skal man ikke selv gøre noget for at få de nye roaming regler. Selv om teleselskaberne  har mulighed for at blokere helt for roaming, så du slet ikke kan bruge din mobil i udlandet.  Kun få selskaber tilbyder denne mulighed og abonnement.
  Kontakt din mobiludbyder for mere info
 3.  Mobiljunglen
  Som om det ikke var svært nok at finde det rigtige mobilabonnement, så blev det langt fra nemmere med de nye roaming regler. For hvad er dit behov i EU?

Alt i alt tror vi her på Findtaletid.dk på at de nye regler bliver gode for forbrugeren, selv om det lige nu blev dyrere mobilabonnementer.

Gode priser på HTC mobiler – Tjek her!

Hvad vil der sker i fremtiden? og 2021 i mobil-land?

Et lille kig i krystalkuglen for 2021 giver ikke de store rabatter og ekstra ting. Der mangler nogle “små” og frække teleselskaber som vil forandre mobilmarkedet.

Så vores bud på 2021 er faktisk ingen store nyhedere. MEN vi håber, at vi tager fejl. Lige nu er kampen sat ind på data forbrug, du får mere og mere data i dine pakke.

En lille tendens vi har set de sidste par år, er at man får andre ting med i sit abonnent. Det er f.eks. tv-pakker, online magasiner osv.

Fra 2019 og før nyhed:

Der er faktisk sket lidt her i første kvartal. FRI data er blevet det “nye” som nu både Oister og Telia tilbyder. Der kommer sikkert flere med på vognen i løbet af 2019.

Når Oister og Telia tilbyder FRI data, er det så også FRI DATA? Vi har kigget lidt på det og helt fri er det nu ikke, men meget tæt på. Du får 1000 GB data om måneden. For næsten alle er det så meget at man ikke kan nå at bruge det. Derfor har de fået lov til at kalde det FRI DATA.

Den store fordel er, at du kan dele data fra Oister og Telia ud fra din iPhone til dine iPad og andre enheder.  Super lækkert. Husk dog at tjekke hvor meget data du har i EU, da fri data ikke dækker i EU. Som det er lige nu, så får du 10-20GB om måned i EU. Det kan dog ændre sig i løbet af året.

3 thoughts on “Taletidspakker – Taletid, FRI SMS i et samlet Mobil abonnement”

 1. Hej

  Jeg vil gerne have en taletidspakke med fri tale men synes dett kan være svært at finde rundt i de forskellieg pakker
  Jeg bruger ikke så meget data så hvad skal jeg vælge? Har i nogle idéer?

  hilsen Jan.

  1. Hej Jan,
   Tak for din besked. Det er altid svært, at give et rigtigt svar på det. Da priserne køre op og ned.

   Dog vil jeg anbefale at kigge på Oister, da de har vundet mange af de pristest vi har lavet, gennem tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.