For mange af os er mobildata en vigtig del af vores daglige brugeroplevelse. Det giver os mulighed for at holde kontakten med venner og familie, se de seneste nyheder og selvfølgelig streame de bedste film og TV-serier. Men hvordan kan du holde dit mobildata forbrug nede, mens du stadig får det, du har brug for?

I dette indlæg giver vi dig 5 tips til at spare på dit mobildata.

Mobildata er bruge – køb mere data.

Vi kender det alle, det er sidst på måneden og dataforbruget er næsten brugt, så har man to muligheder. Køb mere data eller sluk for data.

Heldigvis har du nu en tredje mulighed, du skal bare gøre det fra starten af måneden. Følger du disse 5 tips, så kan du måske have nok data til hele måneden. Forsætter det med at være et problem, så skal du nok kigge efter en taletidspakke med mere data i. Det er ikke altid så dyrt, som det lyder. Ring til dit mobilselskab og pres dem lidt. Apps bruger data

De 5 sparetip til mobildata.

Nu kan vi ikke holde den mere, du skal have de fem spare tips.

De kommer her:

1. Slå data fra, når du ikke bruger den. Det er ikke nødvendigt at have data konstant tændt, så når du ikke bruger din smartphones data, så slå den fra.

2. Slå automatiske appopdateringer fra. Automatiske appopdateringer bruger data, så sørg for at ændre dine indstillinger for at forhindre, at dine apps opdaterer, når du ikke har brug for det.

3. Brug Wi-Fi, når det er muligt. Wi-Fi forbinder din enhed til internettet gennem et WiFi signal, så bruger du ikke data på dit mobilnetværk.

4. Brug streamingtjenester med lav kvalitet. Nogle streamingtjenester giver dig mulighed for at ændre kvaliteten på det indhold, du ser, hvilket kan hjælpe med at spare på dit mobildata.

5. Deaktiver billed- og videoindlæg på sociale medier. Mange sociale medier kan indstilles til ikke at vise billeder og videoer automatisk, når du scroller, hvilket kan hjælpe med at spare på dit mobildata.

Så enkelt er det.

Er mobildata dyrt?

Det afhænger af hvilket mobilabonnement og netværk, du vælger. De fleste danske netværk tilbyder et bredt udvalg af forskellige dataabonnementer, der er tilpasset til forskellige behov og budgetter.

Det kan være en god idé at tjekke de forskellige priser og pakker, som de forskellige netværk tilbyder, så du kan finde det bedste abonnement til dig.

Det kan også være en god ide at undersøge, hvordan du kan spare penge på datapakker, f.eks. ved at købe større datapakke eller ved at købe et abonnement med for flere personer.

Husk, at der kan være forskel på prisen alt afhængig af hvilket netværk du vælger. Så kig omkring og se, hvad der er muligt, og hvilket abonnement der passer bedst til dit budget.

Bruger du mobildata i udlandet, så er det vigtigt, at du får nok med i din pakke. Der er EU lovgivning om hvad du min. skal have af mobildata i udlandet.

Kan jeg kontrollere min mobildata forbrug?

Ja, du kan uden problemer kontrollere dit mobildata forbrug.

Detaljer om forbrug og grænser for dit mobilabonnement vil variere afhængigt af hvilket netværk du bruger. Nogle netværk tilbyder app’er som giver dig mulighed for at spore dit data forbrug.

Nogle har også et system, hvor du kan købe yderligere data hvis du når over grænsen. Hvis du er usikker på hvilke muligheder du har, kan du kontakte din udbyder og bede om specifikke detaljer.

De fleste smartphones har også mulighed for at oplyse dig om det forbrug. På f.eks. iPhone kan du gå ind i Indstillinger – Mobilnetværk. Helt nede i bunden kan du nulstille statistik. Hvis du gør det d. 1. i hver måneden, så kan du gå ind på denne side og se dit forbrug.

Et lille ekstra tips er, at herinde kan du også slå mobildata fra på forskellige apps.

Du kan også se hvilke Apps der bruger mest data. Er der f.eks. en App som du ikke bruger meget og den bruger meget data, så slå den fra.

Hvilke teknologier bruger mobildata?

Mobildata bruger et antal forskellige teknologier for at give brugerne trådløs forbindelse til internettet. De mest almindelige teknologier inkluderer Long Term Evolution (LTE), som er den nyeste 5G og 4G-teknologi, 3G-teknologi, som er den ældste, og 2G-teknologi. Disse teknologier gør det muligt for mobilenheder at få adgang til internettet og andre tjenester, der tilbydes af mobiloperatører. Yderligere teknologier, der bruges til mobildata, omfatter Wi-Fi, som er en trådløs forbindelse, der skabes gennem et specifikt netværk, og Bluetooth, som er en kortafstandsforbindelse, der bruges til at forbinde to enheder med hinanden.