Inden du bestemmer dig for hvilken mobilt bredbånd udbyder du vil koble dig på er der nogle ting du kan starte med som gør du undgår mange irritationsmomenter senere hen.
10 råd/spørgsmål til dig selv, inden køb af Mobilt Bredbånd
- Hvilken hastighed har du behov for?
- Hvor ofte vil du bruge det mobile bredbånd?
- Skal det bruges til Download?
- Hvordan er dækningen i dit område?
- Hvad har du råd til?
- Forbrugsgrænse eller betaling alt efter hvor meget du bruger nettet?
- Hvor lang tid er bindingen?
- Har du et usb-modem i forvejen?
- Skal du snart have ny computer – og vil det betale sig at købe det samtidig?
- Læs vores anmeldelse inden du træffer dit endelige valg.
Mobilt Bredbånd: Læs mere om billigt mobilt bredbånd her
Mobilt bredbånd blev først rigtig tilgængeligt i 2007 da teleselskabet 3 åbner for turbo 3G og maksimum hastigheder på 3 Mbit/s. I 2008 blev den hastighed skruet op til 7,2 Mbit/s.
Det går stærkt med udrulningen af mobilt bredbånd i Danmark, og der er flere og flere Danskere der har taget det til sig. Hvis vi kigger på statistikkerne kan vi se at væksten i abonnementer der udelukkende var til mobilt bredbånd, er steget med 90% fra
Det går stærkt med udrulningen af mobilt bredbånd i Danmark, og der er flere og flere Danskere der har taget det til sig. Hvis vi kigger på statistikkerne kan vi se at væksten i abonnementer der udelukkende var til mobilt bredbånd, er steget med 90% fra andet halvår 2008, til andet halvår 2009. I samme periode er almindelige taleabonnementer der benytter data steget 40%. Den nyeste statistik fra IT & Telestyrelsen er fra andet halvår 2009, og der var der 587.000 mobil bredbånds abonnementer i Danmark. Teleselskabet 3 har med ca. 211.000 mobilt bredbånds abonnementer, en markedsandel på over 35%. Teleselskabets 3s kunder brugte i andet halvår af 2009 over 65% af alt den datatrafik der blev hentet med mobilt bredbånd i Danmark svarende til 2.850 millioner megabytes.
Historien om mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd blev først rigtig tilgængeligt i 2007 da teleselskabet 3 åbner for turbo 3G og maksimum hastigheder på 3 Mbit/s. I 2008 blev den hastighed skruet op til 7,2 Mbit/s. De andre selskaber kom ret hurtigt med på bølgen, 3 har dog det bedst dækkende 3G netværk, og det kan ses i antallet af kunder. I første halvår af 2008 var der kun ca. 163.000 aktive mobilt bredbånds abonnementer i Danmark. Også dengang var 3 det selskab med flest mobilt bredbånds kunder, de havde over 54% af markedsandelen dengang. Og deres kunder brugte over 91% af den samlet dataforbrug for rene dataabonnementer. Det er dog mere udlignet nu, men 3 har stadig førertrøjen på, indenfor mobilt bredbånd
Simpel installering af mobilt bredbånd
Installeringen af mobilt bredbånd er nem, og alle selskaber benytter sig af næsten samme program til opkoblingen. Der er derfor ikke den store forskel i opsætningen. Man modtager som regel, et modem og et SIM kort. SIM kortet kommes i modemmet, der tilsluttes en af computerens USB porte, herefter installeres et simpelt program. tv pakker Og derefter er det lige til at surfe løs på internettet. Friheden i mobilt bredbånd, og den enkle installering, har været med til at udbrede produktet i Danmark. Pludseligt er det muligt at tage sit bredbånd med til sommerhuset, hvor der tidligere ikke har været internet. Det er også muligt at tage en tur i den lokale park, med sin bærbare computer.
Mobilt bredbånd og 4G
Lige for tiden er 4G også kaldet for LTE, det helt store samtale emne omkring mobilt bredbånd, det giver teoretiske hastigheder på op til 100 Mbit/s (Kan videreudvikles op til 300 Mbit/s). 4G bliver tilgængeligt til Danske forbrugere i 2011. Telia har dog allerede lanceret det i Oslo og Stokholm, hvor der ved åbningen i December 2009 blev målt hastigheder på 40+ Mbit/s. Dog er det nuværende 3G netværk langt fra dødt, med videreudviklingen til HSDPA+ kan man opnå en teoretisk hastighed på 84 Mbit/s. Dog anvendes der i Danmark pt. kun op til 21 Mbit/s, men teleselskabet 3 skulle være i gang med at gøre klar til at opgradere deres netværk, til at understøtte HSDPA+.